Sluizentocht - KV Skonenvaarders - 35 km

kanotocht enkel Kanoroute Sluizentocht; plm 35 km,
info en kanokaart zie download KV Skonenvaarder.


Zeer afwisselende tocht; langs prachtige woonschepen, door polderlandschap, over een prachtig meer, langs de kop van de IJssel, en tenslotte het Vossemeer, een oase van rust met veel vogels.

skonenvaarder Ganzendiep en Zwarte Meer (langs zuidoever) heerlijk rustig vaarwater. Passage "kop van de IJssel" is even opletten, veel scheepvaart. Op het Vossemeer is met name in de zomer veel pleziervaart, maar door naast de vaargeul te varen heeft u daar nauwelijks tot geen last van. De Balgstuw in de Ramsgeul wordt automatisch "opgeblazen" bij hoog water dat veelal ontstaat bij noordwestenwind, kracht 6 of meer, gedurende een paar dagen. U kunt dan niet doorvaren! Houdt u daar rekening mee.

Realiseert u zich dat windkracht de omstandigheden zeer kan beïnvloeden. Met name het Zwarte Water is door z'n ondiepte, bij veel wind, snel in beroering. Ook bij de passage van de van "kop van de IJssel" speelt de wind een grote rol. Bij ijsgang raden wij u deze tocht ten zeerste af! Bij lage temperaturen isolatiedekens/zakken aan uitrusting toevoegen.

Type: A-B tocht
Soort: rivier - meer
Afstand: 30 kilometer
Overdragen: nee
Van - tot: Kampen
Startpunt: Ganzendiep, net achter Ganzensluis
Eindpunt: Parkeerplaats bij de KV Skonenvaarder
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Bron: KV Skonenvaarders
Route downloaden: Helaas vervallen :-(