Olde Zwarver - Roggebottocht - KV Skonenvaarders - 20 km

kanotocht enkel Kanoroute Olde Zwarver - Roggebottocht; plm 20 km,
info en kanokaart zie download KV Skonenvaarder.


Afwisselende tocht; na het passeren van het stadsfront van Kampen meandert de IJssel door het polderlandschap, aan het einde van de IJssel ligt het Ketelmeer voor u, het Vossemeer tenslotte is een oase van rust.

skonenvaarder Scheepvaart op de IJssel: ma t/m vr veel, za duidelijk minder en zo heel weinig. Op het Vossemeer is met name in de zomer veel pleziervaart, maar door naast de vaargeul te varen heeft u daar nauwelijks tot geen last van.

Realiseert u zich dat u vaart op een rivier, de windrichting en windkracht beïnvloeden de omstandigheden zeer! Varen met oostelijke windrichtingen geeft een heel ander beeld dan met westelijke winden! Stelt u zich voor dat u vaart met windkracht 2 á 3 uit oostelijke richting (min of meer rugwind), de IJssel is dan nagenoeg vlak en u kunt heerlijk relaxed varen, ook de passage van het Ketelmeer naar het Vossemeer is dan een “eitje”. Het kan ook anders, bijv. met windkracht 5 á 6 uit noordwestelijke richting, dan wordt de IJssel, met “wind tegen stroom”, behoorlijk onstuimig en aan het eind van de IJssel/begin Ketelmeer zit.

Type: A-B tocht
Soort: rivier - meer
Afstand: 20 kilometer
Overdragen: nee
Van - tot: Kampen
Startpunt: Bij molen d’Olde Zwarver
Eindpunt: Parkeerplaats bij de KV Skonenvaarder
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Bron: KV Skonenvaarders
Route downloaden: Helaas vervallen :-(