Kanotocht Dinkel - 17km

kanotocht dinkel Kanotocht op licht stromend water - 17km - diverse "natuurlijke" obstakels - Losser - Lutterzand


Een kanotocht op de Dinkel vergt wat extra voorbereiding zoals het regelen van een vergunning en shuttle. Kortom een tocht die je niet even "spontaan" in je eentje vaart. Afgelopen eerste Paasdag kwam de kans voorbij om mee te varen met enkele peddelvrienden van solokano - garantie voor goed vaargezelschap! ツ)
Alles in kannen en kruiken tot aan de speciale koffie van de Barista. Pakweg halverwege een mooi rustplekje met picknickbank aan het Graafschappad, herkenbaar aan de mooie houten brug. Een pracht van een kanotocht over een uitzonderlijk mooi riviertje in Overijssel. Een échte aanrader!

Dinkel route-info praktisch:

Startpunt aan de Goormatenweg, even onder Losser. Van hier een shuttle naar het eindpunt aan de Lutterzandweg boven Losser. Onderweg een mooi rustpuntje aan de witte brug aan het Graafschappad. Eindpunt van de vaarroute is onder de brug Lutterzandweg bij parkeerplaats en restaurant Paviljoen 't Lutterzand.

Kanokaart

Vergunning Dinkel

Kanovaren op de Dinkel is enkel toegestaan in de periode van 1 sept t/m 31 maart. Een vaarvergunning voor deze periode vraag je aan bij:

Waterschap Vechtstromen