KanoRonde Dinkelland

Update 26-8-2019 - Een tocht voor avonturiers, doorzetters en natuurliefhebbers, gezien de verschillende niet al te positieve reacties, helaas :(
Weinig onderhoud, hoge en overgroeide, zelfs ontbrekende kanostoepen. Met name op het traject Nordhorn Neuenhaus. We hopen snel antwoord op gestelde vragen te krijgen en zien uit naar verbetering. De folder met kaart belooft momenteel meer dan waargemaakt wordt...

KanoRonde Dinkelland: een 40 kilometer lange grensoverschrijdende kanorondtocht door de Grafschaft Bentheim en de gemeente Dinkelland
Soms is een idee zo voor de hand liggend, dat van de eerste voorzichtige gesprekken tot aan de realisering van het project maar anderhalf jaar liggen. Neem een aantal attractieve stukken rivier waar al ijverig op gepeddeld wordt, repareer de kapotte steigers, bouw een aantal nieuwe en maak op een kaartje zichtbaar hoe je met de kano een rondje door de waterrijke Nederlands-Duitse grensregio kunt varen. Klaar is de spiksplinternieuwe grensoverschrijdende KanoRonde.

kanoronde Dinkelland Beleef de grensstreek met de kano vanuit een heel nieuw perspectief. Leuke plaatsjes met een rijk verleden, landgoederen, molens en boerderijen op de oevers zorgen voor veel afwisseling. De kunstobjecten van het project kunstwegen bevinden zich als interessante accenten her in der in het landschap. Enkele objecten liggen direct langs de kanoroute.

De 40km lange KanoRonde kan in de Duitse waterstad Nordhorn maar ook op elke andere instapplaats langs de route beginnen. Het is aan te raden de hele tocht in twee of drie etappes te kanoën. Via de Vechtesee gaat het over de rivier de Vechte langs klooster Frenswegen naar het historische stadje Neuenhaus, dat met zijn grachten doet denken aan Nederland. Na Neuenhaus gaat de tocht verder over de Dinkel naar de heerlijkheid Lage. De burcht werd in 1626 in de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje verwoest, maar het pittoreske gehucht is evenminde moeite waard.

Via de Dinkel, het Omleidingskanaal en het Almelo-Nordhornkanaal gaat het terug naar Nordhorn. Onderweg is een bezoek aan Landgoed Singraven in een prachtig park vlakbij Denekamp een echte aanrader. Karakteristiek voor de binnenstad van Nordhorn zijn de grachten. Leuk om de stad vanaf het water te verkennen. Maar vergeet niet om ook aan land te gaan. De interessante geschiedenis van de voormalige textielstad Nordhorn wordt gepresenteerd in het "Stadtmuseum". In de dierentuin zijn wel 90 verschillende diersoorten te bewonderen.

Van de KanoRonde is een handig kaartje beschikbaar met alle bezienswaardigheden en campings onderweg, de in- en uitstapplaaten en de overdraagplaatsen. Je kunt natuurlijk zelf je kano meebrengen of er eentje huren. De VVV´s van Nordhorn, Denekamp en Neuenhaus helpen je graag bij het huren van een kano en info over het boeken van een overnachting.

Kanokaart en info Kanoronde