Kajakvaren in de Biesbosch

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Een fraaie zwerf- en rondtocht van plm. 22 kilometer.
Start en eindpunt: Jachthaven Vissershang. - Aanrijroute: Vanaf de A27 - Hank - Vissershang: route plannen (update: 28-3-2017)


De jachthaven Vissershang is een perfecte plek om te starten voor een heerlijke dag kajakken in de Biesbosch. Parkeerruimte is er voldoende aanwezig. Al snel vinden we een mooie kanosteiger net over de dijk. Een mooi plekje om op ons gemak te vertreken.

kajakvaren in de Biesbosch Rustig aan peddelen we vanuit de Aakvlaai het Spijkerboor op. Tijdens de oversteek hebben uitzicht op de Amercentrale. Rechtsaf "de sloot van sint Jan" in om vanhieruit onze fraaie rontocht te starten. We passeren "het brugje van Sint Jan", symbool van verzet, door onderduikers, hun helpers en line-crossers tijdens WOII. Linksom het spaarbekken de Gijster, parrallel aan de Amer, op het Stroomgat tegenover Drimmelen, zie je nog de paal en het mandje, een herkenpunt waarmee tijdens de oorlog de veelal gevaarlijke "crossings" werden aangegeven.

kanokaart biesbosch kanovaren Na een korte stop op een van de strandjes aan "het Noordergat van de Plomp" varen de Amer op, om even verder rechts het gat van de Kerksloot weer in te steken en heerlijk rond te dolen in de "bush" van het Middelveld. Sommige nauwe kreekjes zijn amper door te komen, maar een genot voor het oog. Op ons gemak varen we nog rond Keesje Killleke, Gat van de Vloeten, genietend van het fraaie landschap, om uiteindelijk richting Benedenste Jannezand weer uit te komen op het Spijkerboor.

Kanoroutes in de Biesbosch

Wil je eens kortere kanotochten varen? In de Biesbosch vaar je kanoroutes variërend van 3 tot 20 kilometer, zoals:

- De Ruige Biesbosch route, 3 km
- De Huiswaard kanoroute, 5,5 km
- De Gijsterkanoroute, 11 km
- De Doolhofkanoroute, 17 km
- De Vijfambachten kanoroute, 20 km.

Brabantse Biesbosch - folder/kanoroutes

Kanoverhuur en kamperen in de Biesbosch

Op de vernieuwde kanokaart vind je, naast enkele kanoroutes, eenvoudig diverse kanoverhuuradressen en leuke plekjes om te kamperen:

Kanokaart Nederland