Kanovaren op de Swalm

De Swalm ontspringt ten zuiden van het stadje Wegberg in Duitsland en stroomt plm 12 kilometer door Nederland om uiteindelijk in de Maas uit te monden. De Swalm is een smal en sterk meanderend snelstromend riviertje. Vanaf het zwembad in Swalmen tot aan de Maas is kanovaren toegestaan van 1 oktober tot en met 31 maart.

kanoën op de Swalm Een relatief kort, maar bijzonder mooi meanderend traject om, voor of na het zomerseizoen, eens met elkaar te peddelen. De natuur heeft hier vrij spel en dat zul je merken ook. Zo zorgen de talrijke bevers in het gebied voor de nodige onverwachte afwisseling. Afgeknaagde of omgewaaide bomen versperren met regelmaat een vrije doorvaart. Ook zitten in het traject een aantal lage bruggetjes. Afhankelijk van de waterstand kun je deze passeren, of zul je de kano ter plaatse moeten overdragen.

Het Nederlandse deel van het beekdal, het Swalmdal, omvat een negental terreinen in bezit van Staatsbosbeheer en maakt deel uit van natuurpark Maas-Swalm-Nette. Wil je meer verkennen in de regio Natuurpark Maas-Swalm-Nette of een kano huren?

Kano Grenspark