Kano vakantie op de Groninger maren

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Bij het zoeken naar een avontuurlijke kanovakantie wordt in eerste instantie vaak gedacht dat dit alleen maar in het buitenland mogelijk is. Maar juist dichter bij huis zijn ook veel mooie plekjes te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de Groninger Maren.

Recreatieboerderij De Waddenhoeve in Noordpolderzijl biedt kanoliefhebbers een fantastisch kano-avontuur. Samen met je vrienden of het hele gezin op kanotrektocht over de kronkelige watertjes door de provincie. Over een meer en zelfs een voormalige rivier. Je vaart door een middeleeuws stadje en zelfs door de binnenstad van Groningen. Ook het vissersplaatsje Zoutkamp wordt niet vergeten.

kano avontuur groningen Fotografie: kano-avontuur.nl

Onderweg leg je aan bij diverse mini campings of een wat grotere camping. Op de routebeschrijving die je meekrijgt staat de af te leggen route zeer duidelijk omschreven. Compleet met vaarkaarten en tips over bezienswaardigheden in de omgeving waar jij je op dat moment bevind. Je komt op plekjes waar een ander niet komt. Je kunt onderweg musea bezoeken, oude dorpjes en stadjes bekijken en veel andere dingen beleven.

De tocht voert door geheel Noord Groningen en je maakt verschillende watertjes en landschappen mee. Je vaart onder oude vervallen bruggetjes en door historische sluizen. Onderweg kook je jouw potje avontuurlijk op een houtvuurtje en zet je een lekker pittig bakje koffie met de percolatorkan.

Heb je geen kano ervaring of ben je nog wat onzeker? Geen nood, vooraf krijg je een "kano-vakantie-instructie" thuis, zodat jij je alvast kunt voorbereiden. Vakantiepret begint bij huis, nietwaar? ;-) In deze instructie staat alles wat je wilt weten. Voordat je vertrekt krijg je eerst nog praktijkinstructie van ervaren avonturiers die je met veel plezier op weg helpen. Deze kanovakantie is trouwens niet alleen geschikt voor de beginnende kano-avonturier, maar ook voor gevorderden.

Vanaf Recreatieboerderij De Waddenhoeve vertrek je samen met jouw reisgenoten, partner of gezin in een drie persoons aluminium kano. Deze vaart lekker licht en is koersvast. De uitrusting die je van De Waddenhoeve meekrijgt is compleet. Het enige wat je zelf hoeft mee te nemen is je slaapzak, reservekleding en zonnebrandcrème natuurlijk. Dus.. op zoek naar een actieve en avontuurlijke kano-trektocht of -vakantie voor vrienden, gezinnen (ook met kinderen!) of groepen in eigen land? Kom eens naar Groningen!

kanovaren informatie Kano Avontuur
KanoNoord
KV de Blauwe Reigers