Canoe & Photography by Kanoweb.nl

"Weer of geen weer" solo-toertocht Weerribben

kanoroute weerribben rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 14 km.; Start-eind: Kalenberg - Heer van Diezenvaart - Diepe Wiede - Nieuwe Vaart - Tweede Bokvaart - Lokkenvaart - Kalenberg

12 okt 2013 - Nou ja... solo??... Voor de meeste solovaarders was deze uitnodiging op de website blijkbaar te kort dag of het risico op slecht weer iets te groot. Niettemin was het op de parkeerplaats Kalenberg rond 10-en een drukte van belang en bovendien prima weer! Peddelaars vanuit alle windstreken trekken er vandaag op uit om nog even te genieten van een fraaie rondtocht door de Weerribben.

pauze kanotocht weerribben De Kaagdragons varen hun afsluiter van het jaar en plezier hebben ze, bekijk hier hun foto's. Wim Homan leidt de jeugd van KV Skonenvaarder Kampen door zijn achtertuin en toont ze de mooiste plekjes van dit mooie gebied. We worden vriendelijk uitgenodigd mee te varen, maar bij het zien van al die "fanatieke kajak-kids" willen we voor hen vandaag even geen spelbreker zijn met ons "gemoedelijk tempo" ;-) In ieder geval een héél leuke kennismaking die smaakt naar meer!

skonenvaarder kanotocht weerribben We wachten nog even of er misschien nog één verlate solovaarder aankomt, of dat wij misschien een aanmelding gemist hebben, maar nee hoor... helaas... kans gemist, dames-heren! ;-) Met vrijwel geen wind en toch een redelijk temperatuurtje trekken we richting de Wetering, via Diepe Wiede, de "Amazonekreek" door en treffen al snel enkele tegenliggers. Snel een paar plaatjes schieten. (ja hoor,.. ze komen via de mail! ;-) Een paar kreekjes binnendoor later, kanostoep nr.10 voor een lekker rustpauze in de zon.

peddelpraat kanoleut kanotocht weerribben Juist wanneer we willen vertrekken, opnieuw een groep vaarders; Peddelpraat, Kanoleut. "Hej leuk, we hebben toch samen de VeluweRally een stuk samen opgevaren?" En ja... al snel wordt weer er gekletst over van alles en nog, maar vooral over... kano's en het uitzonderlijk mooie weer van vandaag... tja ;-)
Via de Lokkenvaart sluiten wij onze kanotocht af, een fraai binnendoortje richting de camping in Kalenberg. Ook hier nog even de tegenliggers op de "gevoelige plaat" en... Als gepland, even na 3-en terug en alwéér een pracht van een vaardag mooi meegenomen dit seizoen!