Canoe & Photography by Kanoweb.nl

Solovaarders doen het op

kanoroute weerribben rondtocht voor kano en kajak De windvanger op de rietgedekte kap van het Doevehuis in Kalenberg vertelt ons telkens perfect welke richting we vandaag ons toertje door de Weerribben het best kunnen peddelen.

Eerst maar eens tegen de aanhoudende wind van de laatste dagen in, om aan het eind van de tocht lekker te kunnen profiteren van een flink stuk "wind mee". "On tour" is het heerlijk genieten van vooral de rust. Het is opmerkelijk stil ondanks toch een vakantieperiode.

solokano vaarders Af en toe een fluisterbootje of een kano, maar meest nog de rietwerkers die hier en daar nog flink "in de weer" zijn. Zij aan zij hebben we de afgelopen periode heel wat rondjes gepeddeld en.. geen tocht gelijk. In amper twee weken tijd zien we de Weerribben groen kleuren. Waar we vorige week nog vrij uitzicht hadden, moeten we nu af en toe even strekken om over de begroeiing heen te kijken. De bomen kleuren fris, zeker wanneer de zon zich tussen de dreigende buien door nog even laat zien.

Voor even zit het er op. Ik kijk nog even naar de knieën van m'n broek, die hebben het eigenlijk wel gehad. Onder de luifel genieten we nog even lekker na van het zicht op het dorpje Kalenberg. Enkele langsvarende schuiten van en naar Friesland doorbreken de stilte....
Morgen naar huis.... :-(