Canoe & Photography by Kanoweb.nl

Skin-On-Frame open kano bouwen

Na een flink tijdje knutselen mag het resultaat er zijn, een fraaie (tandem)/solo kano: skin-on-frame. In de winter van 2012 op 2013 stukje bij beetje en met veel hindernissen gebouwd in de gang en meteen zijn decoratieve "vaste plek" aan het plafond.

Lees ook "fragmenten uit een bouwblog":

Kano bouwen? - Recyclen, dat geeft karakter!

skin on frame kano Onze oude Trapper, Hunter-460 en de solo een beetje als leidraad. Na het varen van heel wat andere modellen besloten om niet meer te gaan voor een "platbodem" maar V-vorm. Gewoon een lekkere boot om met z'n tweeën mee te toeren of eens lekker solo peddelen.

skin on frame solokano Voor het laatste afwerken eerst maar eens het water op voor een korte testvaart. En varen doet ie prima, lekker rechtuit ondanks de harde wind. Solo is trouwens nog even wennen: Een kleine aanpassing aan de binnenkant om tijdens het hellen mijn knie aan de zijkant goed te kunnen steunen is wel nodig. Een volle belasting van de knie op het canvas lijkt me niet zo verstandig ;-) Een "low-budget"-bouw met veel plezier! Nog een mooi lijstje langs de boord en twee neuskapjes voor de afwerking...
Maar waar ie voor gebouwd is doet ie! Open Kano Varen!

Twee kanoliefhebbers blij
Tja.. en hoe hoe gaat dat dan wanneer je verzot bent op kanovaren? Dan komt er wel eens een kano in je vaarwater waar je gelijk verliefd op bent. Je bedenkt je geen moment. Maar dan.. Heb je (nog!) wel plaats voor een zoveelste? Het is tenslotte geen filatelie. De keuze is gemaakt. Na een paar mooie tochten in 2013 (Open Kano Treffen, Weerribben en VeluweRally) verhuisd de "sof" naar een échte kanoliefhebber die zichzelf een mooi verjaardagscadeautje heeft toebedacht: Zéker weten! - Twee kanoliefhebbers blij ;-)