Photography by kanoweb

Vaarregels recreatie- en beroepsvaart

Om de veiligheid op de Nederlandse vaarwegen te vergroten is in 2007 het project Varen doe je samen! gelanceerd. (duur campagne: t/m mei 2014) (zie ook eerder gepubliceerd interview met Sander Wels, Rijkswaterstaat Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, door Martin Stevense (Coördinator VeluweRally) Het doel van de campagne is de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart te verbeteren door onder andere knelpunten te beschrijven en het aanbieden van veilige of alternatieve routes.

... Lees verder:
Vaarregels recreatie- en beroepsvaart

Vaarbeperkingen voor kano en kajak

TIP!:
350+ kanoroutes goed voor ruim 7.000 kilometer aan mooie vaartrajecten! Aangevuld met honderden kano instapplekken, overdraagplaatsen, kanokampeerplekken, kanoverhuur en nog véél meer!

Dé routekaart van en voor peddelsporters!


Regelmatig worden vragen gesteld over waar je nu wel, maar vooral niet mag varen met je kano of kajak. Dus hebben wij het internet maar eens voor je afgespeurd en op deze pagina zoveel mogelijk bevindingen ter informatie bij elkaar gezet.

Geen garantie voor de volledigheid en juistheid van álle gegevens, maar het geeft je in ieder geval een handvat bij het plannen van je kanotocht. Het is altijd verstandig zelf even te informeren bij de juiste instanties zoals waterschappen of de dichtstbijzijnde kano of kajakvereniging. Van enkele waterschappen hebben wij de link vermeld.
Ervaringen, aanvullingen en/of verbeteringen zijn welkom:

Contact

Veel leuke kano en kajakavonturen toegewenst!

... Lees verder:
Vaarbeperkingen voor kano en kajak

Wet en regelgeving voor kanovaarders

Kanovaarregels in Nederland, auteur: A.H. Aalbrecht. een compact boekje met diverse weetjes wbt wetgeving en regels op het water. Toegespitst op met spierkracht voortbewogen vaartuigen.

Aan de hand van ondergenoemde belangrijkste Wetten en Reglementen worden in het boekwerkje basale regels specifiek voor bv. kanovaarders beschreven.

... Lees verder:
Wet en regelgeving voor kanovaarders

<< Eerste < Vorige [3 / 3] Volgende > Laatste >>