Photography by kanoweb

Vaarafspraken maken?

In verenigingsverband wordt het als een vanzelfsprekendheid ervaren met elkaar af te spreken om samen met kano of kajak een lekkere toertocht te varen. Via whats-app, mail, de verenigingswebsite, facebook of in het clublokaal wordt plaats en tijd met elkaar afgesproken.

afspreken en samen kanovaren Wat nu als je buiten verenigingsverband eens een keertje wil opvaren met andere vaarders?

... Lees verder:
Vaarafspraken maken?

Kano of kajak reparatie en onderhoud

Wintertijd, niet voor alle vaarders het eind van het vaarseizoen, maar vaak wel de tijd om het vaarmateriaal eens extra onder de loep te nemen. Ook op je zomerkanotocht is het wel eens nodig om iets te repareren wanneer je onverhoopt wat schade oploopt.

kajak of kano?Kajak of kano? ツ
Kom je er met bepaalde klusjes niet helemaal uit? Dan is er via het web best wel wat nuttige informatie te vinden. Met plezier zetten we wat handige informatie en adresjes voor je op een rij, zodat je niet zo ver hoeft te zoeken.

... Lees verder:
Kano of kajak reparatie en onderhoud

Kanovaarwegen en kanovoorzieningen

Al weer een tijdje terug berichtten wij hier over het rapport "Kanovaarwegen in Nederland" (een gezamenlijk project van het Watersportverbond (WSV) en TKBN). Waardevolle aandachtspunten voor onder andere beleidsmakers en ontwerpers van vaarwegen én natuurlijk héél kanovarend Nederland. Aandachtspunten waar wij als team Kanoweb met regelmaat naar verwijzen, wanneer we vragen en/of opmerkingen ontvangen waar dit uitvoerige rapport bij het antwoord van belang kan zijn.

... Lees verder:
Kanovaarwegen en kanovoorzieningen

Recreatief oppad met kano of kajak!

Het is drukker dan ooit in de Nederlandse natuur, óók op en langs het water. Zo is het ene weekend nog even flink genieten van sneeuw en ijs. Het weekend er op schieten de temperaturen al weer naar twee cijfers boven nul. De maatregelen rondom corona beperken momenteel nog steeds onze reismogelijkheden naar het buitenland. Niet gek dat er naar alternatieve recreatie dicht bij huis wordt gezocht. Veel mensen combineren hun sportieve activiteit tegenwoordig nu dan ook al te graag met lekker ontspannend bezig zijn. Ook op en aan het water.

Plezier aan de favoriete kanostoep

... Lees verder:
Recreatief oppad met kano of kajak!

Varen doe je samen!

Interview met Sander Wels, Rijkswaterstaat Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, door Martin Stevense (Coördinator VeluweRally)

Het is vrijdagmorgen 25 juni 2010. Sander Wels zit nog in een bespreking over de bouw van een nieuwe sluis als ik hem bezoek in het kantoor van Rijkswaterstaat aan de Hanzeweg in Deventer. De eisen aan de sluis, de verschillende partijen die er mee te maken hebben, de veiligheid, allemaal punten die veel aandacht vragen.

... Lees verder:
Varen doe je samen!