Photography by Kanoweb

Open Kano Treffen 2012 in de Weerribben

Zaterdag 8 september, veel zon en af en toe een wolkje op de eerste dag van het Open Kano Treffen 2012 in Ossenzijl. De pakweg 70 deelnemers hebben allemaal een prima plaatsje gevonden aan de waterkant op camping de Kluft. Na een stevig ontbijt wordt traditioneel het dagprogramma geimproviseerd. Tandemvaarders trekken er met Rick op uit. Mark introduceert voor de solovaarders en liefhebbers het Freestyle kanovaren en (eindelijk....) met dit mooie weer kun je er natuurlijk niet om heen; omslaan met je kano. Unaniem worden Arij en Elize aangewezen als "vrijwillig" instructeur voor dit spektakel.

open kano treffen 2012 In de kring worden nog wat "puntjes op de peddel" gezet en al snel verdwijnen alle vaarders in drie groepjes richting de Weerribben. De eerste groep is al snel uit zicht. Ik grijp mn peddel, vest en een achtergelaten solo om zo even snel heen-en-weer te peddelen tussen beide groepjes op het water en schiet wat mooie plaatjes.

Mark kiest voor een rustig plekje in de haven. De Freestyle deelnemers hebben zichtbaar plezier zodra vers uitgelegde peddeltechniek resulteert in fraaie en soepele manouvres. Bij de reddingstechnieken gaat het er ietwat ruiger aan toe. Met veel lol springen deelnemers overboord en trekken kano's omver. De omgeslagen kano's worden met vereende krachten geleegd en met veel gehijg en gepuf klimt ieder weer aan boord.

Tijd voor de lunch om daarna gezamenlijk te vertrekken voor een fraaie rondtocht door de Weerribben. Een prima start van het 9e Open Kano Treffen. Morgen staat nog beter weer op het programma, dus dit weekend kan zeker niet meer stuk!
Het Open Kano Treffen is een kano-weekend voor zowel expert als beginner, liefhebber of geïnteresseerde!