Photography by Kanoweb

Open Kano Treffen - 12 en 13 september 2009

Bij de jachthaven van recreatiecentrum De Kluft in het natuurgebied de Weerribben, ontmoeten liefhebbers van het kanovaren elkaar op het jaarlijkse Open Kano Treffen. Het Open Kano Treffen is een evenement waarbij het kanovaren centraal staat. Je krijgt er optimaal de gelegenheid om te ervaren wat canadees varen allemaal kan inhouden.

Open Kano Treffen De kern van het Treffen zijn de gezamenlijke tochten in de Weerribben. Daarnaast zijn er workshops over bijvoorbeeld peddel- en vaartechnieken, kano- en peddelkeuze, materiaal en meer. Op de zaterdagavond is het aanschouwen van de eventuele demonstraties FreeStyle Kanovaren zeker een buitenkans!

Open Kano Treffen Kortom, het Open Kano Treffen is een kano-weekend voor zowel expert als beginner, liefhebber of ge-interesseerde! Het programma loopt van vrijdagmiddag 12.00 uur tot maandag 16.00 uur. Vrijdagmiddag is een verkenningstocht en maandagochtend een tocht die je wat verder voert dan het gebruikelijke vaargebied in de Weerribben.

richting de kluft Zaterdag en mogelijk ook de zondagochtend nog zijn er workshops. Zaterdag start de toertocht om 13.00 uur en op zondag om 11.00 uur. Zaterdagmiddag -avond is er een kanomarkt. Tijdens het treffen kun je kanoles krijgen van de nieuwste lichting open-kano-instructeurs, En eventueel kun je examen doen voor Brevet B Open-Kanovaren of een intake ter voorbereiding van de Open Kano instructeursopleiding van de NKB. Het complete programma vindt je op de site van het Open Kano Treffen

Kosten / aanmelding
De prijs voor dit weekend bestaat uit de verblijfskosten van camping De Kluft. Speciaal voor dit evenement is dat 5 euro per persoon per nacht. Omdat de organisatie de kosten toch wat willen afdekken, vragen zij daarbij deze keer een bijdrage van 4 euro per tent danwel caravan.
Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk, er is ruimte genoeg.