Photography by Kanoweb

Open Kano Festival 2019

Een feest van en voor open kano vaarders!

Elk tweede weekend van September is de jachthaven van Ossenzijl hèt internationaal Peddelparadijs voor open kano vaarders. Vreemde talen worden gesproken waar ieder elkaar verstaat. Muziek klinkt wanneer kano's sierlijk over het water bewegen. Peddels fluisteren het water toe. Een goed luisteraar hoort in de verte zelfs dóór de wind de klanken van een oude Steinway piano.

open kano festival 2019Open Kano Festival 2019 - Op alle kampeerterreinen activiteiten voor elk wat wils

De open kanosport bruist!

De ruim 300 kanovrienden uit binnen- èn buitenland kijken terug op een fantastisch peddelfeest. Met zo'n gevarieerd programma kan dat ook niet anders. Een heuse theatershow met fantastische peddelbelevenissen in de avonduren en door de dag heen veel workshops. Van EHBO, eten uit de natuur, op vuur koken, hoe bouw ik mijn tarp tot diverse kanotechnieken, discplines en examenmomenten op het water.

Open kanovaren feest betekent veel zaakjes regelenVrijwilligers noodgedwongen tot alternatief transport veroordeeld. Dat is pas snel schakelen!

De aanwezige vaarders hebben veel moois meegebracht. De mooiste kano's en peddels worden probleemloos gewisseld en getest. Praktische kennis wordt uitgewisseld. De WCHA, Wooden Canoe Heritage Association is aanwezig, niet enkel met kano's, maar ook met veel "leesvoer". De liefhebbers van een toertocht worden niet vergeten. Solo of tandem, korte en langere tochten worden gevaren door het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

open kanosport bruistEn iedereen heeft weer wat moois meegebracht..

Na een grootse vlootschouw, waar al het moois aan het toegestroomde publiek voorbijvaart en wordt toegelicht, volgen adembenemende demonstraties FreeStyle en Canadian Style Paddling. Een show waaruit duidelijk blijkt dat de jeugd niet enkel elkaar, maar ook de open kanosport heeft gevonden. De afsluiter is het hoogtepunt van het Open Kano Festival. Iedereen gaat het water op, geniet van de muziek en vaart met elkaar een verdiende nachtrust tegemoet.

Bijkomen van het kanovarenZo.. en nu even bijkomen!

De open kanosport bruist! Dat is wel duidelijk. Het Open Kano Festival 2020 staat gepland in het weekend van 11 t/m 13 September. Zet dit weekend maar vast in je agenda.
De kanovrienden van het Open Kano Festival nodigen je uit.

Open Kano Festival

open kano festival 2019Open Kano Festival in Nationaal Park Weerribben-Wieden - Tot volgend jaar!

Het Open Kano Festival 2019 ligt achter ons, maar we kijken terug op een fantastisch samenzijn van gelijkgezinden. Een peddelfeest! Dank aan alle aanwezigen en ál het moois wat jullie hebben meegebracht. De warme dankwoorden voor tips en mooie peddelplekken die we al jaren met veel plezier via onze site delen sluiten we in ons hart.

Lieve peddelvrienden.. tot op of aan het water!
Liebe Paddlefreunde.. bis nächtes Treffen!
Dear paddlefriends.. See you next year!
Beste peddelfreonen, oant op oft oan 't wetter!
Team Kanoweb ツ

Volg Kanoweb nu ook op Facebook