#blog


peddelplezier in sportieve seizoenen

Redding op de Ruhr

Na een lange warme zomer onze eerste (iets te letterlijk) frisse najaarstocht. Het Eifeltreffen 2018 van de Eschweiler Kanu Club. Een afvaart over de Ruhr van Heimbach naar Obermaubach.

Eifeltreffen 2018 - open kano Verzamelen in Heimbach voor de afvaart van de Ruhr

Na een lang vaarverbod i.v.m de lage waterstand krijgt de club het op 't nippertje voor elkaar dat de stuw in Heimbach wordt opengezet. Er is voldoende water voor een spannende afvaart! En dat wordt het!

Een frisse start Een frisse start, maar het kan nog frisser ツ - Foto: Canoe&Survival

Na het verzamelen in Heimbach vertrekken we groepsgewijs. Het is fris, maar plezier hebben we. Zélfs nadat we enkele kilometers na de start een aktie verkeerd inzetten, waardoor we midden in het vaarwater dwars tegen een boom komen te liggen. Tsja, hier hebben duidelijk de snelheid van het water onderschat. Onze kano stroomt vol en al snel liggen we muurvast. Wat een kracht heeft al dat water. Maar nu?


Gelukkig is er redding. Marco en Caroline manouvreren snel naar de oever. Geen stress, een werplijn komt in onze richting. Zo.. gezekerd. Marco brengt snel Gerda en Spock op het droge terwijl ik de de boordlijst van de kano zo hoog mogelijk hou, opdat die me niet onder de boom zal schieten. Lude en Frank liggen stroomaf standby. Goed gevoel, maar gelukkig hoeven ze niet bij te springen.

Reddingsaktie van Marco Reddingsaktie van Marco - Top! - Even de kracht van het water meten. - Foto: Canoe&Survival

Met flink wat inspanning krijgen we met ons twee zoveel mogelijk water uit de kano. Brengen alles op het droge en snel op zoek naar droge reservekleding. Helaas.. door de druk van het water heeft onze kledingzak het begeven. Omkleden heeft geen zin, dan maar snel verder. @Marco: Top aktie! Fijn om te kunnen vertrouwen op elkaar. Hopelijk zijn je laarzen inmiddels weer droog

Abenden Haus Mülbach in Abenden - een warme ontvangst en verzorging!

Halfwege de tour onze tussenstop in Abenden, tijd voor wat warms. In Haus Mülbach worden we fijn ontvangen. We proberen nog wat reservekleding droog te krijgen op de verwarming, maar dat blijkt al snel niet genoeg te zijn om de rest van de tocht verantwoord door te zetten. De bediening komt met een knalgroen trainingspak voor Gerda. Een meer dan warme verzorging volgt! Waar maak je dat nog mee? Onthou het voor wanneer je er eens aanlegt op je tour..: Haus Mülbach in Abenden!

Holzcanadiër am Ruhr Lude, Frank en Fritzi genieten op de Ruhr

De stoel is al voorgewarmd wanneer Gerda door de kanovrienden van de EKC wordt opgehaald. Klasse geregeld! Met elkaar peddelen we het tweede traject richting Obermaubach. Ook hier gaat het niet zonder "slag of stoot" Shit.. water in de kano! Frank neemt een snelle bocht iets te wijd en denkt ons avontuur blijkbaar eens dunnetjes over te doen . Vastgedrukt tegen de wal en een boomstam duwt hij me snel in de goede richting wanneer ik in sneltreinvaart langszij kom.

Obstakels ontwijken Op de hele tocht blijft het goed uitkijken en obstakels onwijken

Even later komt hij los en op een paar plankbreuken na is het verder prima genieten. Mijn camera is ondertussen weer wat drooggewaaid en schiet nog wat mooi plaatjes als herinnering aan een enerverend tochtje op de Ruhr. Zo.. nu opwarmen met heerlijke bonensoep en veel mooie verhalen aan het kampvuur. Een kanoweekend om bij te schrijven.. fantastisch!

Stausee Obermaubach Het laatste stukje naar EKC-clubhuis via stausee Obermaubach