#blog
peddelplezier in sportieve seizoenen

Mooie afvaart IJssel-Berkel peddelen

In hun nieuwste kanoroutegids SUP en kanoparadijs Nederland beschrijven Frank en Jolanda enkele van de vele mooie peddelroutes in ons favoriete vaargebied. De Berkel en IJssel (dagtocht 22 en meerdaagse tocht 23) worden separaat beschreven, maar bieden samen een prima mogelijkheid om in verschillende combinaties te peddelen. En dan bedoel ik niet alleen het welbekende "rondje Zutphen".

strandje pont Dieren Start afvaart IJssel vanaf strandje pont Dieren.

... Lees verder: Mooie afvaart IJssel-Berkel peddelen


Genieten van zomerse momenten

Een kort blog in beeld van, ja alwéér, ons favoriete tripje. Elk seizoen weer anders en altijd een beleving op, aan en in het water.
Dikke karpers langs de boot, libelle's, groot en klein boven het water, grauwe, grote Canadese, en zelfs Nijlganzen, waterhoentjes met hun kroost op het nest, biddende sperwers, vanuit wat hoger gelegen walnesten jagende zwaluwen, koppels zwanen, nieuwsgierige aalscholvers, fuut, kievit. Om maar eens wat te noemen. De Berkelvallei, daar is het genieten van zomerse momenten.

Warkense stuw Aan de stuw in Warken

... Lees verder: Genieten van zomerse momenten


Kajakken, leuk om te leren?

Hoe leuk is het om te leren kajakken? En wil je graag weten hoe? Check dan eens de kajaktutorial van Niko Hakkarainen en volg op je gemak de handige animaties van de meest essentiële basistechnieken kajakvaren. Hoewel de tips op de site het je een stukje makkelijker maken, is het beslist niet onverstandig bij de kanoclub in de buurt de fijne kneepjes van het kajakken in de praktijk te leren.

Mooi nieuws! - Na een paar jaar van afwezigheid

... Lees verder: Kajakken, leuk om te leren?


Kano of kajak?

Kanovaren - kajakken, is er verschil dan? Jazeker en ik heb er ook al eens over geschreven: verschil in peddel, zithouding, peddeltechniek, vaartuig, kleding, wat neem je mee, etc. (om maar even kort te blijven). Op het web vind je immers een wereld aan artikelen die hier dieper op in gaan. Echter één aspect vind je in al die artikelen niet terug: De duiker. Duiker? .. Ja je leest het goed:

Duiker onder spoor Duiker spoor Zutphen-Lochem - Verboden over het spoor te dragen. Bij twijfel: retour.

... Lees verder: Kano of kajak?


Kribben krabben op de IJssel

Grote en kleine rivieren als IJssel en Berkel, de kanalen, de beken, veengoten, laaken, vijvers en zèlfs slootjes nèt breed genoeg om de solo te peddelen moeten er aan geloven. Tijdens het eerste coronajaar hebben we de meest uitdagende combinaties van kortere en langere toer- en ontdekkingstochtjes dicht bij huis beleefd. Van zomerse tochtjes tot de eerste de beste schaduwrijke pauzeplek, met picknickmand erbij en genieten aan de waterkant, tot kanorondjes door het kleurrijk herfstbos waar na elke nauwe duiker vol spinnen de volgende verrassing wacht. Het is volop ontdekken en genieten.

ontdekken en genieten Wordt het een mooie dag met genietmomentjes?

... Lees verder: Kribben krabben op de IJssel


<< Eerste < Vorige [1 / 10] Volgende > Laatste >>